HP - lékařské archivační řešení

18. 2. 2008 21:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Lékařské archivační řešení společnosti HP pomáhá pracovníkům ve zdravotnictví zkvalitnit péči o pacienty a vyhovět předpisům

Společnost HP uvedla specializovanou archivační platformu, která pomůže globálním poskytovatelům zdravotnické péče, nemocnicím a klinikám všech velikostí vyhovět rychle rostoucím požadavkům na uchovávání lékařských snímků.
S řešením HP Medical Archive (MAS) 3.0 mohou pracovníci ve zdravotnictví zkvalitnit úroveň péče o své pacienty a zároveň dodržovat přísné předpisy, jež vyžadují bezpečné indexování, uchovávání a spolehlivou přístupnost lékařských snímků.

Zdravotnické organizace se potýkají s výzvou, jak v první řadě zajistit bezpečnost údajů pacientů navzdory rostoucím nákladům, nedostatkům pracovních sil a nižším úhradám za procedury. Trh s technologiemi pro uchovávání lékařských snímků se přitom díky rostoucímu objemu diagnostických snímků, lékařských dokumentů a laboratorních zpráv zdvojnásobuje každých 24 měsíců.

Společnost Asante Health System, významný poskytovatel zdravotnické péče v jižním Oregonu a severní Kalifornii, si vybrala řešení HP MAS díky možnosti lepší péče o pacienty a zajištění lepšího přístupu k důležitým informacím o pacientech.

„Klíčovými faktory našeho rozhodnutí zavést řešení od HP byla možnost průběžného rozšiřování, vysoký výkon, hladké přepnutí na záložní systémy v případě výpadku a záruka, kterou může společnost jako HP nabídnout,“ řekl Michael York, senior systémový inženýr společnosti Asante. „Naším cílem po implementaci řešení HP Medical Archive je dosáhnout za pět let 230% návratnosti investic.“

Řešení HP MAS 3.0 zahrnuje integrované servery HP ProLiant, SAN HP StorageWorks a disková úložiště MSA s indexováním, správou zásad a vyhledávacím softwarem pro dlouhodobé uchovávání lékařských informací. Architektura, na které je řešení MAS postaveno, vyhovuje požadavkům zdravotnických zařízení na škálovatelnost a výkon za dostupnou cenu. Vícevrstvý úložný model gridu MAS umožňuje pracovníkům ve zdravotnictví přizpůsobovat zásady uchovávání informací praktické hodnotě jednotlivých snímků.

„Potřeba online archivace a uchovávání lékařských snímků v posledních několika letech ohromně vzrostla, takže si pracovníci IT a technici musí poradit s většími objemy dat, počty pacientů a samozřejmě i větším množstvím práce,“ řekl Robin Purohit, viceprezident a ředitel Information Management divize HP Software. „Zpřístupněním řešení MAS malým i velkým zákazníkům bez rozdílu jsme výrazně rozšířili okruh organizací, jež mohou těžit ze snadného přístupu k těm správným informacím o pacientech ve správný čas. HP umožňuje většímu množství zdravotnických institucí zkvalitnit celkovou péči o pacienty.“