Extensis Portfolio Server 9

8. 7. 2009 13:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Extensis® Portfolio Server™ 9 přináší nejlepší technologie ve své třídě, díky nimž představuje nový výkonný software pro správu digitálního obsahu.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová serverová platforma Java, weboví klienti a zpracování pomocí modulu MediaRich® processing engine pro správu a distribuci obsahu na otevřené platformě, nejlepší ve své třídě.

Společnost Extensis, divize společnosti Celartem Inc., dnes ohlásila okamžitou dostupnost produktu Portfolio Server® 9, špičkového řešení pro správu a distribuci digitálního obsahu. Tato mimořádně výkonná nová verze umožní organizacím bezproblémově využívat vícekanálový marketing, řídit své značky, spravovat a zpracovávat bohatá média a dodávat digitální obsah pomocí webu.

V této nové verzi nabízí společnost Extensis nové funkce a možnosti a řadu vylepšení oproti předchozím verzím svých řešení pro správu digitálního obsahu. Portfolio Server 9 přináší převratný Web Client, který umožňuje uživatelům katalogizovat, vyhledávat, upravovat, dávkově konvertovat, automatizovat úlohy a spravovat digitální obsah kdykoli a odkudkoli. Nový Web Client a volitelná komponenta NetPublish™ pro okamžité vypublikování obsahu na web, poskytují organizacím mechanismus pro snadné sdílení všech typů digitálního obsahu se svými interním i externími týmy.

Nejvýznamnější novinky nové verze:
• Nový webový klient postavený na Adobe Flexu poskytuje výkonné a pohodlné pracovní prostředí pro kreativní pracovní postupy.
• Zcela nová serverová architektura postavená na technologii Java pro mimořádnou stabilitu a snadnou integraci.
• Rozšiřitelný modul MediaRich® media processing engine pro rozsáhlou podporu formátů a rychlou distribuci médií.
• Administrace serveru přes webové rozhraní pro vzdálenou správu serveru a uživatelů.
• Integrace standardizovaného modulu Adobe XMP Toolkit pro zápis a čtení metadat mezi různými aplikacemi.
• Skvělá integrace s kreativními aplikacemi Adobe s možností přetažení souboru z palety Portfolio Express.
• Nová podpora pro Windows® Server 2008 a Microsoft® SQL Server®.

„Portfolio Server je mimořádně spolehlivý a snadno se instaluje a administruje“, tvrdí Colin White, hlavní fotograf v londýnské National Gallery of London. „Díky sadě produktů Portfolio jsme byli schopni vytvořit strukturované webové portály, které nám umožňují distribuovat rozsáhlé množství digitálního obsahu v rámci naší galerie.“

Portfolio Server 9 se snadno implementuje a poskytuje novou webovou administrační konzoli pro správu serveru, katalogů a uživatelů na dálku. Nový server navíc nabízí vysokou míru rozšiřitelnosti, zvýšený výkon a architekturu pro rozsáhlé zpracování médií. Portfolio Server má pod kapotou ukrytý nový výkonný modul pro zpracování médií od Equilibrium®. MediaRich® Server nabízí novou architekturu metadat, díky níž podporuje rozsáhlý počet formátů souborů a dovoluje uživatelům zařadit do katalogu a vytvořit náhled prakticky jakéhokoli souboru.

„V produktu Portfolio Server 9 jsme podstatně rozšířili podporu pro metadata, díky využití standardu Adobe XMP Toolkit,“ vysvětluje Martin Stein, viceprezident pro produkty a služby společnosti Extensis. „Jde o velmi důležitou funkci, protože ta zaručuje nejvyšší míru kompatibility a uživatelům dává jistotu, že informace, kterou zadají v Portfoliu, se bude přenášet spolu se souborem a bude k dispozici v rámci dalších aplikací a naopak.“

Portfolio Server i nadále nabízí otevřený systém postavený na průmyslových standardech jako je Java™ J2EE™, Adobe® FLEX®, JBoss a OpenOffice.org. Pro uživatele to znamená špičkovou využitelnost a dokonalou integraci s jejich stávajícím pracovním prostředím. IT administrátorům přináší výkon a efektivitu. Volitelný modul SQL Connect propojený se standardními databázemi navíc přináší vyšší míru rozšiřitelnosti, zvýšený výkon a vynikající integrovatelnost.

Ceny a dostupnost
Portfolio Server 9 je k dispozici okamžitě a prodává se za doporučenou cenu cca 133.000 Kč za server plus 6.900 Kč za klienta (desktop nebo web klient). Volitelné moduly zahrnují: NetPublish pro okamžité publikování obsahu na web (cena 6.900 Kč) a SQL Connect pro další rozšíření a zvýšení výkonu (cena od 133.000 Kč). Všechny ceny jsou uvedeny bez DPH a zahrnují roční maintenance. Produkty jsou rovněž k dispozici za snížené ceny v akademickém licenčním programu.
Současní uživatelé Portfolio Serveru dostanou novou verzi zdarma pokud jsou v období pokrývajícím roční maintenance, pro ostatní jsou k dispozici upgradové ceny.
Portfolio Server bude k dispozici v angličtině, francouzštině, němčině a japonštině.
Další informace o rodině produktů Portfolio Server najdete na www.extensis.com/portfolio.

Tiskové zprávy

Diskuse