Třetí generace LED technologie v tiskárnách OKI

1. 3. 2011 08:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Třetí generace LED technologie v tiskárnách OKI

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Inovovaná LED technologie zlepšila u nejnovějších modelů OKI kvalitu barevného tisku. Zařízení jsou díky ní kompaktnější a jejich ekonomický provoz navíc méně zatěžuje životní prostředí.

Více než dvacetileté zkušenosti OKI s diodami LED (light-emitting diode) umožnily další inovace, díky kterým byly v průběhu loňského roku na trh uvedeny modely využívající technologii LED třetí generace. Konkrétně se jedná o barevné tiskárny a multifunkce řad C300/500, černobílé tiskárny série B400, barevné A3 tiskárny řady C800.

LED od OKI
Společnost OKI celosvětově proslula právě díky zavedení víceúrovňové technologie LED, kterou používá u většiny svých tiskáren a multifunkčních zařízení.

„Zatímco automobilový průmysl, výrobci výpočetní techniky, obrazovek nebo osvětlení obrátili svou pozornost k možnostem LED technologie teprve nedávno, japonští technici v OKI se na potenciál LED diod zaměřili již před více než dvěma desetiletími. Zkušenosti s technologií umožňují vyvíjet spolehlivá tisková zařízení, která nabízejí vynikající rychlost a kvalitu tisku,“ říká Jan Ftáčnik, technický ředitel společnosti Oki Systems (Czech and Slovak).

Uvedení technologie LED na trh počítačových tiskáren a multifunkčních zařízení mělo úspěch i díky tomu, že oproti konkurenčním laserovým modelům přináší řadu výhod, jsou to především:

Spolehlivost
Tato technologie na rozdíl od laserového tisku neobsahuje žádné analogové prvky přenosu obrazu. Je natolik spolehlivá, že OKI dává na LED tiskovou hlavu doživotní záruku. Laser vykresluje obraz zleva doprava, zatímco LED tiskárny zpracovávají celý řádek najednou, takže pracují rychleji.
O vysoké kvalitě svých výrobků je OKI přesvědčena natolik, že k nim zdarma poskytuje prodlouženou záruku na dobu 3 let, často přímo v místě instalace.

Kvalitní „High Definition“ výstupy
OKI ve svých tiskárnách používá tzv. víceúrovňovou technologii tisku. Zjednodušeně řečeno, každý obrazový bod může být nejen vybarven jednou ze čtyř základních barev CMYK, ale je možné také rozhodnout o intenzitě jejich odstínu. Nejmodernější LED technologie dokáže pracovat až s 32 odstíny barev CMYK v každém bodu. Díky vysokému rozlišení 1200\xD7600 dpi je na každém čtverečním milimetru více než 1100 takových bodů. Výsledkem jsou velmi jemné barevné přechody, přirozené barevné podání a ostřejší a jasnější detaily.

Kompaktní rozměry
U nových tiskových hlav použila OKI k uchycení svítivých diod tenkou epitaxní* vrstvu, čímž se podařilo zmenšit počet propojení v čipu a zredukovat jeho velikost o nezanedbatelných 22 procent. Výsledkem jsou ještě kompaktnější modely, které co do velikosti i výkonnosti velmi úspěšně konkurují laserovým tiskárnám.
„Zmenšením LED hlavy se nám podařilo vyvinout jednu z nejnižších A4 duplexních barevných tiskáren na světě,“ doplňuje Jan Ftáčnik.

Úspora a šetrnost k životnímu prostředí
V režimu hlubokého spánku dosahují nové modely spotřeby energie i méně než 1,1 Wattu (což je ekvivalent malé LED autožárovky) oproti 5,0 Wattům, které spotřebují konkurenční zařízení v režimu stand-by. Díky režimu ECO Mode navíc tisknou rychleji a levněji úlohy o rozsahu do dvou stránek.

Tiskové zprávy

Diskuse