Unikátní Volkswagen s technologiemi HP se pokusí překonat světový rekord v Cape-to-Cape 2014

18. 9. 2014 13:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Jedinečné „online propojené“ vozidlo Touareg vyrobené v továrnách Volkswagen v Bratislavě, vybavené inovativními technologiemi HP, se v letošním roce zúčastní závodu napříč kontinenty Cape-to-Cape 2014 z Norska do Jihoafrické republiky. Cílem závodního týmu je vytvořit nový světový rekord a zdolat 19 000 kilometrů jízdy ze severu Evropy na jih Afriky za méně než deset dní.

Závodní tým Rainera Zietlowa spojí s diváky po celém světě špičkové technologie společnosti HP, které zprostředkují řadu zajímavostí z této dobrodružné jízdy. Veškeré informace o závodě vznikají na základě velkého množství dat, které sbírají čidla z vnitřního prostředí automobilu, vnějšího okolí a sociálních sítí. Tyto informace poté zpracovávají analytické služby na bázi technologií veřejného cloudu HP Helion, HP Big Data a kombinace HP mobility s bezpečnostními technologiemi.

Závod Cape-to-Cape 2014, který začíná 21. září, prochází 19 zeměmi: Norskem, Finskem, Švédskem, Dánskem, Německem, Českou republikou, Slovenskem, Maďarskem, Srbskem, Bulharskem, Tureckem, Egyptem, Sudánem, Etiopií, Keňou, Tanzánií, Zambií, Zimbabwe a Jihoafrickou republikou. Trasa je plná výzev pro řidiče, jako jsou například hluboké výmoly v Sudánu a Etiopii, nespočetné serpentiny v afrických vysočinách či nechvalně známá „Cesta peklem“ s vlnitým povrchem vytvořeným sopečnou skálou na severu Keni. Teploty se obvykle pohybují v rozpětí pod bodem mrazu v Norsku až po 48 °C v Sudánu.

Během závodu bude tablet společnosti HP shromažďovat strukturovaná data z motoru a dalších součástí vozidla, a nestrukturované data, jako jsou typicky hlasové záznamy řidiče. Technologie HP Vertica a HP Autonomy běžící v prostředí veřejného cloudu HP Helion budou bezpečně korelovat a analyzovat všechna shromážděná data v reálném čase, zatímco mobilní aplikace vyvinutá divizí HP Enterprise Services (HP Cape2Cape aplikace pro Android a iOS) umožní uživatelům sledovat vývoj závodu na jejich mobilních zařízeních, lokalizovat vozidlo na mapě, prohlížet si výkonnostní data a fotky ze závodu – plně online.

Závodní tým bude denně uveřejňovat zprávy o svých zážitcích z cesty na internetu. Tento blog poskytne informace o každé fázi závodu prostřednictvím fotek a krátkých videí. Aktuální pozice závodního Touaregu bude zobrazena na virtuální mapě, aktualizované každých 5 minut. Fanoušci závodu mohou sledovat pokus o zdolání nového světového rekordu na Twitteru, Facebooku a Youtube.

Speciální závodní edice automobilu Touareg byla vyrobena v továrně společnosti Volkswagen v Bratislavě, kde IT infrastruktura společnosti HP udržuje výrobní výpadky na minimu s 99,85% dostupností, a týmy odborníků kvalifikovaných pro práci v SAP, FIS a speciálním výrobním systému Volkswagenu zajišťují, že všechny systémy poběží na plnou kapacitu. Unikátní a vysoce specializované pracoviště spravované společností HP funguje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce, a zabývá se přibližně 4 200 interakcemi měsíčně.