Nedostatek čipů Intel pro notebooky

8. 12. 2004 00:01    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Menší distributoři notebookových komponent již hlásí nedostatečné množství čipsetů Intel; podle neoficiálních zvěstí začaly potíže před několika týdny a očekávají se nejméně do začátku příštího roku. Minulý týden sám Intel nejistě připustil "nějaké nedostatky v zásobování mobilními čipy", ale více se nevyjádřil.

Nedostatek čipů Intel pro notebooky

Jeden z distributorů těchto komponent však nyní řekl serveru The Inquirer, že zaznamenali potíže s dodávkami intelovských notebooků pomocí Asus programme; obrátili se tedy na Intel + příslušného dealera, avšak ani v jednom případě nedostali odpověď, která by jim pomohla. Dle názoru tohoto distributora se potíže zatím netýkají megafirem jakou je například Dell, ale pouze "pěšáků" (malých společností).

Dotyčná firma prý kdysi z 90% dodávala systémy Intel; potom se však vztahy Intelu s malými zákazníky natolik zhoršily, že postupně ze 70% přešla na AMD. Před třemi lety však začal Intel opět naslouchat i "malým rybám" (tvořícím přes polovinu trhu) a podíly systémů s procesory Intel začaly opět vesele růst.
Zdá se, že je opět na čase připomenout "Chipzille" kdo jí živí.

Krátké zprávy

Diskuse