AMD Ryzen AI 300 Series - nové výkonné mobilní procesory s umělou inteligencí

11. 7. 2024 07:00    Rubrika: Technologie    Autor: TZ

Společnost Acer oznamuje rozšíření své řady tenkých a lehkých notebooků Swift od 3. čtvrtletí 2024 o modely s novými procesory AMD Ryzen AI 300 Series. Procesory AMD jsou vybaveny největším počtem CPU a GPU jader, jež jsou v této třídě počítačů s technologií AMD k dispozici. Vybaveny mimořádně účinným NPU poskytnou procesory AMD revoluční rychlost a výkon v nové vlně nabídky počítačů Acer s umělou inteligencí. Nové modely obdrží bezplatnou aktualizaci Copilot+ PC hned, jak bude k dispozici.

AMD Ryzen AI 300 Series - nové výkonné mobilní procesory s umělou inteligencí

Procesory AMD Ryzen AI 300 s až 12 vysoce výkonnými jádry a 24 vlákny jsou založeny na nové výkonné architektuře "Zen 5" a mají přinést ultratenkým notebookům výkon na nové úrovni. Jako součást AMD Ryzen AI nové procesory využívají novou technologii AMD XDNA 2, která poskytuje až 50+ NPU TOPS výkonu pro zpracování AI což uživatelům umožňuje nasadit možnosti AI lokálně a spouštět generativní aplikace AI, rozsáhlé jazykové modely a asistenty AI přímo na připravovaných noteboocích Acer Swift. Uživatelé tak budou moci maximalizovat svou kreativitu a produktivitu bez nutnosti přístupu k internetu a bez obětování výdrže baterie.

Procesory AMD Ryzen AI 300 jsou optimalizovány pro nižší spotřebu energie a vynikající výdrž baterie i při náročném zatížení, navíc s nabídkou až 36 MB cache pro vyšší produktivitu a lepší odezvu. Integrovaná grafika AMD Radeon 800M rovněž poskytuje podporu zobrazení ve vysokém rozlišení a zrychlené kódování s dedikovanou grafickou kartou nebo bez ní.

Technologie . Tiskové zprávy

Diskuse