ATI uvádí Mobility Radeon X700

21. 1. 2005 00:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

ATI uvádí v pravý čas novou grafickou kartu: ve chvíli nástupu sady Intel Sonoma obrovského zájmu o mobilní PCI-Express grafické akcelerátory představuje Mobility Radeon X700. Jedná se o grafickou kartu jejíž výkon rozhodně bude stát za to: karta hardwarově podporuje standard DirectX 9, disponuje osmi renderovacími jednotkami a šesti vertex shadery; připojená je pomocí PCI-Express x16. Dále disponuje novou generací řízení spotřeby a nebo velmi zajímavou technologií HyperMemory, pomocí které dokáže rychleji přistupovat k datům umístěným v operační paměti notebooku - to by mělo podstatně snížit výkonnostní propad grafických karet s malým množstvím vlastní videopaměti.

ATI uvádí Mobility Radeon X700

Tyto parametry jí sice nezaručují prvenství ve výkonu (kralují stále ATI Mobility Radeon X800 a nVidia GeForce Go6800), avšak karta je určena pro segment "standardních notebooků". Současné výše zmíněné špičkové karty poskytují sice impresivní výkony, ale za cenu vysokých tepelných emisích a nalezneme je pouze ve velikých DTR noteboocích. ATI Mobility Radeon X700 je tedy výkonnou grafickou kartou i pro běžné přenosné notebooky, navíc s možností integrace pomocí vyměnitelných modulů - nezbývá než zvolat: KONEČNĚ!

ATI již oznámila, že Mobility Radeon jde velmi dobře na odbyt a mnoho výrobců jej integruje do svých notebooků (Acer, Arima, Asus, Alienware, BenQ, Clevo, Compal, ECS, Eurocom, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Gateway Inc, Inventec, Lenovo, LG, Medion, MSI, Samsung, Sony, Targa, Toshiba a Uniwill).

Tomu říkám být se správnou věcí ve správný čas na správném místě ;).

Související odkaz:
Grafické karty pro notebooky

Krátké zprávy

Diskuse