Nejnovější notebooky Acer, novinky z Berlína, IFA 2019, 10. generace Intel Core, 300 Hz LCD

6. 9. 2019 06:20    Rubrika: Představení    Autor: Viktor Péder

Řada produktů Acer, souhrnného označení ConceptD, je zaměřena na práci s grafikou. Vedle grafického výkonu, přinášejí především kvalitnější displeje, které splňují náročné normy pro barevné podání obrazu. První notebooky Acer ConceptD byly představeny již začátkem roku, novinky s označením Pro, navíc přinášejí profesionální grafické karty NVIDIA řady Quadro RTX.

notebook Acer ConceptD 9 Pro
notebook Acer ConceptD 9 Pro

Acer ConceptD 9 Pro stojí na vrcholu řady, umožňuje unikátní možnosti nastavení (naklonění a natočení) 17,3'' displeje se 4K rozlišením (3 840 × 2 160 px), může se pochlubit PANTONE validací a pokrývá 100% barevného prostoru Adobe RGB s garantovanou přesností barev Delta E <1. V nejvyšší konfiguraci může být osazen procesorem Intel Core i9 deváté generace a profesionální grafickou kartou NVIDIA Quadro RTX 5000 zaměřenou na AI/hluboké učení, inženýrské simulace a animační studia. K noteboku je dodáván stylus Wacom EMR, který rozeznává 4 096 úrovním citlivosti na tlak. Cena notebooku bude začínat na částce 5500 EUR.

notebook Acer ConceptD 7 Pro
notebook Acer ConceptD 7 Pro

Acer ConceptD 7 Pro je dodáván s 15,6'' displejem a rovněž 4K rozlišením. Oproti nejvyššímu modelu je vhodný pro častější cestování, díky tělu s tloušťkou 17,9 mm a hmotností 2,1 kg. Je vybaven procesorem Intel Core i7 deváté generace volitelně grafickým čipem NVIDIA Quadro RTX 5000, vhodným pro datové analytiky, softwarové vývojáře, inženýry a profesionální designová studia, která vyžadují otestovanou kompatibilitu se všemi certifikovanými profesionálními aplikacemi. Prostředí ConceptD Palette nabízí uživatelské rozhraní pro rychlé přizpůsobení preferovaných barevných profilů. Cena bude začínat na sumě 2600 EUR.

notebook Acer ConceptD 5 Pro
notebook Acer ConceptD 5 Pro

Acer ConceptD 5 Pro je součástí programu RTX Studio (stejně jako obě výše uvedené řady) a je k dispozici s 15,6'' a 17,3'' IPS displejem, opět s rozlišením 4K UHD, PANTONE validací a 100 % barevného prostoru Adobe RGB. Osazeny jsou procesory Intel Core až i7 deváté generace a grafický čip až NVIDIA Quadro RTX 3000 s certifikací pro profesionální grafické aplikace. Notebook s kovovým tělem je vhodný pro pracovní postupy využívající CAD systémy, animace a simulace. Ohlášené ceny jsou 2500 EUR za menší model a 2600 EUR za model s větším diplejem.

notebook Acer ConceptD 3 Pro
notebook Acer ConceptD 3 Pro

Acer ConceptD 3 Pro je cenově nejdostupnější člen řady. Je určen pro samostatné digitální tvůrce, jako jsou fotografové, studenti průmyslového designu a návrháři interiérů. Notebook může být opět vybaven procesorem až Intel Core i7 deváté generace a grafikou NVIDIA Quadro T1000. Acer slibuje především věrnou reprodukci barev a tichý chod s hlučností pod 40 dB. Ceny mají začínat na částce 1500 EUR.

Představení

Diskuse