RECENZE: HP Omen 15-dc (2018) - další generace herního notebooku, 15.6'' IPS 144 Hz LCD

17. 8. 2018 19:51    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Baterie je ukryta v těle notebooku a pro její výměnu je potřeba notebook rozebrat. Udaná kapacita Li-Ion baterie je 70 Wh. Kvůli 144 Hz LCD a G-SYNC synchronizaci obrazu s výkonem grafiky je potlačena integrovaná grafika v procesoru a notebook jede stále na dedikované GPU, proto má notebook vyšší spotřebu a výdrž na baterii je tím významně omezena. U výkonných herních notebooků je to běžné, baterii vnímejte především jako záložní zdroj energie, při hraní vydrží ještě výrazně kratší dobu slabší hodnota níže.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 6 hod 12 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 2 hod 59 min
HP Omen 15-dc (2018) - napájecí zdroj
HP Omen 15-dc (2018) - napájecí zdroj

Napájecí zdroj má rozměry cca 165 x 79 x 25 mm a váží přibližně 646 gramů včetně obou kabelů. Kabel vedoucí k notebooku má důvtipnou ochranu proti zlomení při obtáčení kolem zdroje, při přepravě. Lesklé části zdroje mají tendenci se snadno poškrábat, na zdroji to naštěstí vadí jen málo.

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Recenze

Diskuse