RECENZE: Asus ZenBook Duo 14 (UX481) - 14'' cvalík se dvěma displeji a nejnovějším procesorem

8. 1. 2020 19:55    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie


Baterie, integrovaná v těle notebooku, hlásí nadstandardních 70 Wh, což se shoduje i s údajem výrobce. Při standardním* redakčním tesu maximální výdže s minimální spotřebou, s vypnutým přídavným displejem, vydržel notebook pracovat přes 18 hodin. Reálnější vytížení, opět bez přídavného displeje, ukázalo čas přes 8 hodin. Podle způsobu vytížení lze očekávat něco mezi tím, v případě požadavku využití maximálního výkonu to však může být i méně.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 18 hod 35 min
  • video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 8 hod 32 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


Napájecí adaptér dává 65 W, i přesto patří k těm menším a skladnějším. S rozměry 75 x 66 x 29 mm váží pouhých 300 g, včetně obou kabelů. K notebooku se připojuje standardním kulatým konektorem. Připojení napájení a dobíjení baterie je indikováno na pravém boku jednou diodou, další dioda vedle indikuje zapnutí notebooku a režim spánku, stejně jako dioda v klávese hlavního vypínače.

Recenze

Diskuse