Módní notebooky pro ženy

24. 10. 2004 00:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

S rostoucím prodejem notebooků roste i počet žen, u kterých nachází notebook své uplatnění. To si zjevně uvědomuje společnost Intel a tak se snaží zapůsobit nejen technikou na muže, ale i krásou na něžné pohlaví. O prvním náznaku takových aktivit jsme informovali již cca před rokem v článku <a href=/aktuality,zaj,2003,intel_kabelka.html target=_blank>Luxusní notebooková brašna pro dámy</a>. Pro tento rok Intel přišel s něčím trochu jiným. Jako je poměrně běžné "módění" mobilních telefonů, stane se tak možná brzy i u notebooků.

Módní notebooky pro ženy

Mezinárodní módní návrhář Roland Mouret a společnost Intel představují limitovanou sérii tři luxusních povrchů (skins), které mají změnit běžně vypadající notebook na stylový módní doplněk. Sada Roland Mouret Laptop Skins for Intel je určena pro rostoucí skupinu lidí, kteří vnímají notebooky jako zcela základní výbavu pro práci i zábavu, a hledají proto techniku, která by vypadala víc stylově.

Povrchy Roland Mouret Laptop Skins for Intel lze snadno připevnit na většinu notebooků. Tři variace vychází ze vzorů, které dominují nejnovější kolekci Rolanda Moureta "Cruise collection" (inspirované luxusním cestováním). V rámci "Cruise collection" se objevuje i oblečení, které ladí s návrhem "povrchů".

Povrchy pro notebooky byly vytvořeny ve třech variacích a řadě velikostí, aby je bylo možné použít téměř na všech noteboocích:

  • Swarovski crystal: jednobarevná variace překrytá tenkou vrstvou křišťálu Swarovski; vytváří třpytivý efekt luxusních šperků.
  • Red: výrazná červená variace tištěná na metalickém materiálu a překrytá ochranou průhlednou vrstvou
  • Stone: jemnější verze stejného vzoru v metalické zelené a šedé

"Zákazníci, pro které navrhuji, využívají nejmodernější nástroje, například právě notebooky. Je to součást jejich identity, technika je pro ně velmi důležitá. Moje návrhy jsou silně ovlivněny dvacátými lety minulého stolení ve stylu Art Deco. Hlavní myšlenkou Art deco bylo spojení přírodních a technických prvků do elegantních vzorů, což je přímo ideální základ pro design notebooku," říká Roland Mouret.

Povrchů bude vyrobeno pouze sto padesát kusů a zakoupit je lze na mezinárodních módních stránkách http://www.netaporter.com/laptopchic.

Krátké zprávy

Diskuse