Toshiba Satellite P30 - uveden na trh

5. 11. 2004 00:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Nástupcem modelů Satellite P10 a Satellite P20 (jejich prodej byl v ČR ukončen) je zcela nový multimediální model Satellite P30. Zaměření na multimedia odpovídá i velký 17" širokoúhlý displej a grafická karta ATI Mobility Radeon 9700 ovšem škoda, že "jen" s 64MB RAM. Jak jsme se již přesvědčili i u mnoha konkurentů, je právě úspora v paměti pro grafickou kartu klíčová pro výkon nových náročných 3D her. Čim více videopaměti tím lepší rozlišení a kvalitu efektů si může uživatel dovolit v nastavení.

Toshiba Satellite P30 - uveden na trh

Přitom na dalších parametrech se zde viditelně nešetří. Notebook Toshiba Satellite P30 je vybaven procesorem Intel Pentium 4 HT (s frekvencí 3,33 GHz), 1 GB operační paměti (max. 2048 MB) a diskem s kapacitou 100 GB. Mezi kvalitní součásti notebooku budou patřit např. i reproduktory Harman Kardon.

Dodávky pro ČR jsou očekávány každým dnem. Na západních trzích je notebook dostupný v konfiguracích se 128MB pro videokartu. Nechme se překvapit zda-li i pro ČR nakonec nebude více video paměti. Jedno, i když nepříjemné, překvapení jsme s Toshibou v ČR zažili již minulý týden viz Související články (Televize v ČR zatím nebude).

Doporučená koncová cena pro P30 v ČR byla stanovena na 59.990,- Kč bez DPH.

Související články:
Toshiba Satellite M30X - omlazovací kůra
Toshiba stahuje vadné paměťové moduly
Televize v ČR zatím nebude

Krátké zprávy

Diskuse