Intel: kupte si k vánocům notebook

13. 12. 2004 07:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Intel v tiskové zprávě nabádá ke koupi notebooku, nejlépe se sadou Centrino. Prý je právě sezóna pro notebooky, takže "je čas" dostat nebo věnovat svým drahým notebook. Díky tomu, že se z notebooků stávají centra domácí zábavy, integrující v jednom kompaktním nástroji možnost přehrávání hudby, videa a TV s počítačem a třeba počítačovými hrami, se notebooky stávají stejně populární jako například TV.

Intel: kupte si k vánocům notebook

Když byli manažeři Intelu z divize notebooků dotázáni, zda je opravdu vhodný čas k nákupu dosluhujícího Centrina a nebo se vyplatí počkat na platformu Sonoma (Centrino 2), která přijde začátkem příštího roku, odpověděli: "Pěkný pokus, ale není špatný čas na nákup Centrino notebooku."

To ať si zváží každý sám; Sonoma nepřinese nijak velký náskok ve výkonu procesoru, a pravděpodobně ani ve výdrži baterie. Třípásmový Wi-Fi adaptér také rozhodující není, protože přibude podpora nejméně používaného standardu 802.11a. Co je však opravdu zajímavé, je čipová sada Intel 915M s podporou rychlé sběrnice PCI-Express (= podpora nových a často i výměnných grafických adaptérů!!) a v případě levných/lehkých notebooků i podstatně výkonnější integrovaná grafická karta s podporou DirectX 9 ... ocení především hráči her.

Takže: kupujte notebooky, ale s rozmyslem.

Krátké zprávy

Diskuse