Vodafone nabídne Wi-Fi cestujícím v letadle

14. 12. 2004 00:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Společnost Vodafone souhlasila s používáním Connexion Boeingu svými zákazníky během letu pro služby Wi-Fi. V podstatě se jedná o používání vzdušného datového spojení Connexion jako Wi-Fi access pointů, pomocí kterých se mohou Wi-Fi notebooky dostat na internet.

Vodafone nabídne Wi-Fi cestujícím v letadle

Ceny za neomezené připojení přes Connexion se účtují přímo zákazníkovy a nejsou zrovna nízké - 29.95 USD za dlouhotrvající let (6 a více hod), 19.95 USD za 3-6 hod lety a 14.95 USD za krátké lety (do 3h). Pokud by někdo chtěl připojení na mnohem kratší dobu, tak je zde možnost připojení na 30 minut letu 30 minut + 25 centů za každou další minutu.

Mezi prvními "Wi-Fi" spoji budou především lety od Lufthansy z Evropy do světa; tento měsíc se tak stane na lince Mnichov - Miami, která se tak přidá k linkám Mnichov - Los Angeles, Frankfurt - Denver, Mnichov - Charlotte, Mnichov - Tehran, Mnichov - San Francisco a Mnichov - Tokyo.

Dalšími společnostmi, které Wi-Fi v letadlech chystají jsou Japan Airlines (linka Londýn - Tokyo), Scandinavian Airlines (linky z Copenhagenu) a Singapore Airlines se přidají s linkou Singapur - Lndýn během prvního čtvrtletí 2005.

Zdroj: The Register

Krátké zprávy

Diskuse