Intel "veřejně" informoval o Sonomě

31. 12. 2004 00:25    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Anand Chandrasekher, vicepresident mobilní divize Intelu, v rozhovoru pro Wall Street Journal oznámil, že hodlá předvést svojí novou "architekturu" notebooků s názvem Sonoma na Consumer Electronics Show (CES) příští týden (oficiální uvedení však má být 16.ledna - ?). Dle Chandrasekhera by měli tou dobou předvést výrobci notebooků na <b>150</b> modelů se setem Sonoma.

Intel "veřejně" informoval o Sonomě

Dále tisku oznámil specifikace tohoto nástupce populárního Centrina; nejedná se však o žádné nové informace. Stejně jako Centrino, je i Sonoma setem 3 komponent: procesoru Pentium M Dothan s 533MHz FSB (oproti současným 400), bezdrátové síťové karty 802.11 a/b/g (oproti současným b/g, které však budeme v prvních Sonomách nacházet stále) a nejzajímavější části, čipsetu Intel 915 (s podporou pamětí DDR2, PCI-Express, Serial ATA disků a pod.). Mezi další přednosti Sonomy patří nové optimalizace pro úsporu energie, takže by jsme se měli dočkat ještě větších provozních dob při práci z baterie.

Krom Sonomy naznačil Chandrasekher, že Intel chystá tajemný skvělý procesor s více jádry... I o Yonahu a jeho pokrocích vás již nějakou dobu informujeme, takže zase nic nového.

Krátké zprávy

Diskuse