Zisk Fujitsu Siemens předčil očekávání

17. 5. 2004 00:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Fujitsu Siemens Computers tento týden oznámila své globální neauditované hospodářské výsledky. Zisk před zdaněním dosáhl za uplynulý fiskální rok, trvající od dubna 2003 do března 2004, 62 milionů euro. To znamená téměř osminásobný nárůst oproti předchozímu fiskálnímu roku, kdy zisk před zdaněním činil osm milionů euro. Dosažený výsledek o pět milionů euro překonal odhad publikovaný letos v březnu, těsně před koncem fiskálního roku.

Společnost zaznamenala ve fiskálním roce nárůst počtu prodaných počítačů o více než 20 %. Tržby v období dosáhly výše 5288 milionů euro. V důsledku soustavného posilování eura se tato hodnota pohybuje na úrovni předcházejícího fiskálního roku, kdy činila 5337 milionů euro. Přes velký konkurenční tlak na trhu IT byla zachována hrubá marže na úrovni 15,1 %, tedy stejná jako v předcházejícím období.

V tomto fiskálním roce má společnost Fujitsu Siemens Computers v úmyslu dosáhnout pětiprocentního růstu tržeb (při současných devizových kursech) a znovu překonat růst trhu o nejméně 5 %. Klíčové oblasti růstu v tomto roce zahrnují mobilní produkty, servery a technickou podporu.

Krátké zprávy

Diskuse