Australské ambulance dostanou do výbavy Wi-Fi a Bluetooth

17. 1. 2005 00:01    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Australský stát Victoria se chystá vybavit technologií Wi-Fi sanitní depa a nemocnice kvůli zrychlení přenosu dat pacientů. Použit bude standard 802.11a, od kterého si Australané slibují podstatně nižší potíže s rušením pásma (oproti hojně používaným 802.11b a g) a horší možnost odposlechu - má totiž podstatně nižší dosah. Ještě se zvažuje standard 802.11i (Wi-Fi Protected Access 2); proč se tolik dbá na bezpečnost? Bezdrátovou sítí se boudou přenášet osobní data pacientů - a právě (ne)bezpečnost je největší nevýhodou Wi-Fi.

Australské ambulance dostanou do výbavy Wi-Fi a Bluetooth

Současně se budou kvůli snížení počtu kabelů vybavovat samotné sanitní vozy technologií Bluetooth; lékaři díky tomu budou moci tisknout ze svých přenosných počítačů přímo v sanitce a nebo v nemocnicích - bez komplikací s překážejícím drátovým připojením.

Kontrakt na vytvoření systému by měl být podepsán koncem února, první testovací zařízení se očekávají již brzy poté. Implementace celého systému začne hned po úspěšném testovacím provozu a neměla by trvat déle, než 16 týdnů.

Zase jedno zajímavé využití bezdrátových technologií v praxi.

Krátké zprávy

Diskuse