Rockdirect má nejnadupanější notebook na světě

10. 6. 2005 00:16    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Firma Rockdirect má jednoznačně nejvýkonnější notebook na světě, který se současně řadí k nejvýkonnějším PC vůbec! Absolutně tak padají hranice mezi notebooky a desktopy.

Rockdirect má nejnadupanější notebook na světě

Rockdirect Xtreme64 je totiž vybaven zbrusu novými doujádrovými procesory AMD Athlon 64 X2 a grafickou kartou ATI Mobility Radeon X800XT! Tato kombinace opravdu nemá konkurenci a sestava navíc nemá problém ani u nejotrlejších hráčů, kteří dobře vědí že současné dualcore procesory přinášejí podstatný nárůst výkonu všude možně, jen ne ve hrách - tam kraluje pouze jediný procesor, AMD Athlon FX-55. Xtreme64 totiž lze vybavit i tímto herním monstrem.

Bohužel není zatím k disposici mnoho dalších informací o tomto nadupaném notebooku - pouze to, že jeho cena bude začínat na 2700 USD. Velmi zajímavá bude také jeho hmotnost, kterou lze očekávat v kategorii 5kg+ - tedy XXXXXL :-) . Vzhledem k tomu, že se spotřeba zmíněného CPU a grafické karty pohybuje kolem 200W, tak i samotný zdroj od Xtreme64 bude vážit více, než některé menší notebooky.

Krátké zprávy

Diskuse