Arizonská škola hodlá jako první na světě používat notebooky namísto učebnic!

14. 7. 2005 00:10    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Podle rozhodnutí Vail Unified School District bude jedna ze středních škol v Arizoně (USA) používat po prázdninách na namísto běžných papírových učebnic notebooky! Součástí výuky se tak krom klasických informací stanou e-learning a různé interaktivní výukové programy.

Co se týká ceny tohoto přechodu, tak zde je jedno překvapení: pro školu by se totiž mohlo jednat o úsporu! Nový notebook přijde na \$850, zatímco sada učebnic pro jednoho žáka a jeden školní rok vyjde na \$500-600. Pokud tedy notebooky přežijí více jak jedny učebnice, tak se vyplatí. Jaká bude životnost notebooků zapůjčených 350-ti studentům na školní rok si netroufám říct, učebnice (alespoň v našich podmínkách) se mění po cca 4 - 5-ti letech. Když se do toho započítají ohromné nové možnosti výuky...

Jak tento projekt dopadne bude ještě velmi zajímavé a důležité. Bohužel se však obávám, že v našich podmínkách by se vzhledem k poměru cen učebnice/notebook musely mít nebohé notebooky životnost alespoň 10x vyšší, než učebnice.

Krátké zprávy

Diskuse