Microsoft chystá patch řešící spotřebu USB u notebooků s Centrino Duo

16. 2. 2006 01:32    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Microsoft již testuje patch, který by opravil potíže se spotřebou notebooků se sadou Centrino Duo. O chybě, která způsobuje vysokou spotřebu těchto notebooků při připojení USB 2.0 zařízení jsme <a target=_blank href="http://notebook.cz/__/,clanky,kratke-zpravy,2006,060129-Centrino-Duo-USB-problem,index.html">informovali nedávno</a>; exempláři testovaném serverem Tomshardware snížilo připojení externího USB CD-ROM s vlastním napájením z 4h 45min na 3h 6min. Chyba byla diagnostikována v ACPI driveru Windows XP SP2.

Microsoft chystá patch řešící spotřebu USB u notebooků s Centrino Duo

Na internet se dostala betaverze patche (KB899179), která však způsobuje nestabilitu systému a Microsoft rozhodně nedoporučuje jeho používání. Zatím se zdá, že ke stabilní opravě problému bude kromě patche potřeba ještě update BIOSu notebooků s čipsety Intel 945M.

Vzhledem k tomu, že Centrino Duo notebooky zatím existují pouze v cenících prodejců ale nikoliv fyzicky, nejedná se o žádnou tragédii. Mnohem zajímavější je informace, že Microsoft o tomto problému věděl již od července 2005! Je možné, že neustále oddalování dodávek notebooků s Centrino Duo, které uvedli již snad všichni výrobci, je důsledkem této chyby.

Krátké zprávy

Diskuse