Čtvrtá generace Centrina odložena na březen 2007

9. 2. 2006 04:20    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Třetí generace sady Centrino se ještě nestačila ani dostat na pulty našich prodejen a již se upřesňují informace ohledně generace následující s kódovým názvem Santa Rosa. Její debut byl původně plánován na konec tohoto roku, avšak zdržení sady Napa způsobené dolaďováním 65nm výrobního procesu pro první mobilní dualcore procesor s názvem Yonah se promítne i do času uvedení Santa Rosy. Nyní se počítá s březnem 2007, čímž se prodlouží prodejní životnost sady Napa a výrobci dostanou více času na odladění nadcházející generace.

Čtvrtá generace Centrina odložena na březen 2007

Všechny tři komponenty Santa Rosy budou nové (procesor nese kódové označení Merom, čipová sada Crestline a o bezdrátové síťové kartě Golan2 se ještě diskutuje), největší inovace se však dočká CPU. Stále se bude jednat o dualcore vyrobený 65nm procesem, stejně jako Yonah (Core Duo). Nově však přibude podpora 64-bit instrukcí.

Od sady Centrino 4. generace společně s Windows Vista si tchajwanští výrobci slibují prolomení 100-miliónové hranice prodaných notebooků v roce 2007. Pro srovnání: za loňský rok bylo prodáno 65 miliónů notebooků, letos se očekává prodej 82 miliónů kusů.

zdroj: DigiTimes

Krátké zprávy

Diskuse