17" MacBook Pro bude v červnu

21. 2. 2006 00:23    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Podle zdrojů blízkých Apple se chystá 17“ verze právě uvedeného MacBook Pro s architekturou Intel. Uvedena by měla být v červnu, přesněji na tradiční výroční konferenci World Wide Developers Conference která se koná pravidelně v červnu.

17" MacBook Pro bude v červnu

Nejvýkonnější MacBook Pro má být pořád stejně tenký, jako 15“ varianta – označovaná Applem za nejtenčí notebook společnosti v historii. To se ukazuje také jako potíž v dodávkách jeho optické mechaniky – současné MacBooky Pro totiž používají 9.5mm SuperSlim mechaniky, zatímco až doposud všechny Apple notebooky využívaly 12.5mm mechaniky. To je také příčinou, proč 15“ MacBook Pro disponuje pouze mechanikami s rychlostí 4x namísto zamýšlených 8x – rychlé verze stále nejsou k sehnání v potřebných množstvích. Do června je však ještě dostatek času a tak má Apple stále příležitost se s tímto zádrhelem vyrovnat.

MacBooky Pro pravděpodobně budou také během roku rozšířeny o 12“ modely, které se objevily na roadmapách Apple. Rozšiřování sortimentu je na místě, neboť se zdá, že se Applu podařil s Intelem opravdový trhák. Zatímco v loňském roce společnost prodala 3 milióny notebooků, letos jich mělo být 6 miliónů. Některé odhady po pompézním začátku hovoří i o 10-ti miliónech.

Krátké zprávy

Diskuse