Spekulace: Dell by mohl koupit Alienware

4. 3. 2006 03:30    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Na internetu se objevily spekulace naznačující, že by světová PC #1, společnost Dell, mohla koupit firmu Alienware. Důvodů je mnoho a dávají smysl. Dell je sice jedničkou, ale poněkud stagnuje. S masivním útokem Apple bude především na trhu s hig-end a exklusivními notebooky a desktopy poněkud těsno. Dell sice dobře prodává svou řadu Inspirion XPS, avšak ta začíná ztrácet na své pověsti "herních mašin od světové jedničky" a pomalu se začíná přeorientovávat na mediální centra. Hráčský segment přitom neustále roste a přináší nemalé zisky. Alienware je firma velmi dobře známá jako to nejlepší, nejvýkonnější a nejexklusivnější, co lze v herním hig-endu nalézt.

Spekulace: Dell by mohl koupit Alienware

A konečně dalším důvodem je AMD. Dell po procesorech od AMD pokukuje již nějaký čas, tlačí ho k tomu především jeho zákazníci. Ti (vcelku pochopitelně) chtějí procesory, které jsou levnější, výkonnější a přitom úspornější, než současné desktopové Intely. Na druhou stranu si ale Intel svého nejlepšího zákazníka patřičně hýčká, neboť se jedná o poslední velkou firmu nabízející pouze Intel. S akvizicí Alienware by se AMD notebooky a desktopy dostaly do portfolia Dellu jaksi "mimoděk".

Vše je pouze v rovině spekulací některých analytiků a bloggrů; Alienware se k celé situaci vyjádřila pouze tak, že nehodlá žádné spekulace komentovat.

Krátké zprávy

Diskuse