Potíže v prodejích notebooků!

20. 3. 2006 03:51    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Největší prodejci notebooků, společnosti Dell, HP, Acer a AsusTek, shodně ohlásili velké snížení objednávek čipů od Intelu. Neočekávaný pokles zájmu o notebooky je přiměl přehodnotit jejich plány o 30 až 50%.

Potíže v prodejích notebooků!

Za vším stojí několik faktorů: lidé ve značné míře přestávají kupovat notebooky s Centrino / Sonoma a čekají na nové dvoujádrové modely s Centrino / Napa. První notebooky s Napa jsou sice již na trhu, stále však jsou relativně drahé oproti svým předchůdcům - takže ani ony se moc neprodávají. Posledním hřebíkem do rakve je obava zákazníků z nadcházejícího systému Windows Vista. První verze Visty bude sice ještě podporovat 32-bitové procesory, její pokračování však již má počítat pouze s 64-bity. A to Core Duo neumí, prvním mobilním 64-bit procesorem od Intelu bude až Merom, který se objeví koncem tohoto roku.

Prodejci tak tlačí na Intel, aby urychlil snížení cen procesorů Core Duo, které je plánované až na 28. května. Od toho si slibují rozjezd prodejnosti Centrino Duo (Napa) notebooků a návrat prodejnosti do starých (rostoucích) kolejí.

Krátké zprávy

Diskuse