Lenovo představilo vlastní widescreen

24. 3. 2006 01:22    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Společnost Lenovo představila na našem trhu zbrusu nový widescreen. Jedná se o první notebook Lenovo se širokoúhlým displejem a současně o první notebook této značky s dvoujádrovým procesorem Core Duo. Lenovo 3000 N100 je produktem čínské větve firmy, nikoliv PC divize odkoupené od IBM, produkující značku ThinkPad. Doplňuje konvenční řadu C100 představenou nedávno.

Lenovo představilo vlastní widescreen

Lenovo 3000 N100 se má prodávat ve dvou verzích - s 14.1" a 15.4" displejem. Jeho hmotnost začíná na 2.5 kg. Určeno je pro nasazení především v malých firmách, čemuž odpovídá i chudší výbava portů. Rozhraním jako Bluetooth a nebo webovou kamerou disponují pouze vybrané modely, stejně tak i procesorem Core Duo.

Hlavním přínosem pro cílovou skupinu zákazníků má být sada nástrojů Lenovo Care, která údajně odbourá nutnost IT podpory těchto notebooků. Podle slov výrobce zvládá rutinní úkoly spojené se zabezpečením a údržbou a nebo umí po stisku jediného tlačítka diagnostikovat a případně obnovit systém při " katastrofickém zhroucení softwaru".

Konkrétní specifikace nejsou ještě známy, ceny budou stanoveny v první polovině dubna. Fyzicky se notebook objeví na skladech distributorů 20. dubna.

Krátké zprávy

Diskuse