Vista se bude přeprogramovávat!

25. 3. 2006 03:53    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Včera jsme přinesli <a target=_blank href="http://notebook.cz/__/,clanky,kratke-zpravy,2006,060323-Windows-Vista,index.html">informaci</a> o tom, že několikrát odložený operační systém Windows Vista bude opět odložen. Ke korporátním zákazníkům by se měl dostat ještě do konce tohoto roku, ne však do počítačů koncových uživatelů.

Vista se bude přeprogramovávat!

Nyní začíná být jasnější i důvod: Vista má značné potíže především s implementací rozhraní Media Center. To jsou důležité především pro Intel a jeho sadu VIIV, směřující do domácích mediálních PC - vývojáři Intelu proto již spolupracují s Microsoftem.

O tom, že se jedná o zásadní problémy v architektuře svědčí i fakt, že musí být přepsáno na 60% již téměř hotového systému. Jedná se tak o dalekosáhlý problém a kvůli tomu se i v Microsoftu dělají změny. Celá vývojářská divize se reorganizuje (již podruhé během vývoje Visty!) a dostává nového ředitele; změny se dočkalo i mnoho jiných významných postů. Dále byly staženi programátoři z týmu okolo herní konzole Xbox, aby co nejrychleji pomohli se zapracováním multimediálního rozhraní do Visty.

Vista se pravděpodobně stává noční můrou Microsoftu. Systém, který měl být hotový již v roce 2003 (v pravidelném dvouletém intervalu vydávání nových verzí OS) již způsobil jednu kompletní reorganizaci celé společnosti a jednu reorganizaci své vývojářské divize. Jednou již byl po několika letech vývoje od základů přeprogramován, nyní se dočká dalších dalekosáhlejších změn.

zdroj: The Inquirer

Krátké zprávy

Diskuse