Sada Intel Pro již za měsíc

28. 3. 2006 03:47    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Sada Intel Centrino, která začala novou éru Intelu, již brzy dostane svého - již druhého - mladšího bratra. Po multimediální desktopové sadě VIIV to bude Intel Pro, určená pro nasazení především ve větších podnicích. Počítač s touto sadou bude disponovat technologiemi iAMT2 (Active Managment Technology - technologie pro dálkovou správu na HW úrovni), VT (Virtualisation Technology - umožňuje běh více operačních systémů a aplikací na jednom fyzickém PC), dvoujádrovým CPU, a grafickou kartou "Vista ready".

Sada Intel Pro již za měsíc

Tyto technologie bude zase zajišťovat známá trojice komponent - procesor (Intel Conroe založený na platformě Intel Core), čipset (pravděpodobně IntelBroadwater, tedy i965) a síťová karta od Intelu.

Sada Intel Pro oficiálně spatří světlo světa 27. dubna, tedy za měsíc.

Je příjemné vidět, jak mobilní sada Intelu, kombinující velmi efektivní a podařený procesor (který musel Intel držet stranou z volného prodeje, aby nerozválcoval jeho tak vychvalované Pentium 4 s nepodařenou architekturou NetBurst) se skvělým marketingovým tahem prodávat celé řešení a ne jen jednotlivý produkt nakonec určuje směr celého polovodičového gigantu.

Krátké zprávy

Diskuse