MacOS X údajně 2x pomalejší než Win XP

21. 4. 2006 01:39    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Oficiální multiboot na Apple počítačích s architekturou Intel dal uživatelům příležitost otestovat proti sobě výkon MacOS X a Windows XP na identickém hardware. To však podle jednoho příspěvku na fóru Penny Arcade může vést i velmi nepříjemným zjištěním.

MacOS X údajně 2x pomalejší než Win XP

Uživatel s nickem Gabe si stěžuje, že MacOS X je na jeho MacBooku Pro pomalý. Přesněji řečeno - v populární MMORPG hře World of Warcraft dosahuje jeho notebook u MacOS X verze v plném rozlišení 1440x900 bodů okolo 15 až 20 fps, zatímco s tím samým nastavením rozlišení i kvality obrazu dosahuje ve Windows XP (provozovaných díky softwaru Boot Camp) okolo 35 - 40 fps.

Těžko říct, nakolik je informace pravdivá a hodnotná. Vyrojily se již i spekulace o tom, že MacOS X notebook úmyslně podtaktovává kvůli snížení tepelných emisí a hluku. Vina může být i na straně hry samotné, která dost pravděpodobně nebyla pro MacOS X nativně programovaná. Každopádně se jedná o velmi zajímavou informaci a uvidíme, zda se postupně neobjeví více takovýchto zjištění i u jiných aplikací.

Krátké zprávy

Diskuse