Intel uvedl novou platformu pro firmy

25. 4. 2006 01:34    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Intel oficiálně uvedl novou platformu, určenou pro podnikové počítače. O sadě, která nyní dostala oficiální název <b>Intel vPro</b>, jsme již několikrát <a target=_blank href="http://notebook.cz/__/,clanky,kratke-zpravy,2006,060327-Inel-Pro,index.html">informovali</a>, když ještě neměla název a byla označována jako "Pro".

Intel uvedl novou platformu pro firmy

vPro přináší do podnikové sféry energeticky podstatně méně náročné a výkonné procesory z rodiny Intel Core, dále jsou její součástí čipová sada s podporou Intel AMT (Active Management Technology - správa a reporting PC na hardwarové úrovni) a síťová karta. Jedním z hlavních benefitů je hardwarová podpora Intel VT (Virtualization Technology) přímo v procesoru Core.

Podporu nových technologií v platformě vPro chystá ve svých produktech řada známých softwarových společností, jako Microsoft, Novell a nebo Symantec.

Sada vPro je krásným důkazem úspěchu mobilní sady Centrino. Díky ní Intel přešel od jednotlivých produktů k prodeji/tlaku na prodej celých sad (platforem), které mají zákazníkovy přinést zaručenou komplexní funkcionalitu - a Intelu zaručený vyšší zisk. Je také dobře vidět, jak se z původně utlačovaného dítka v podobě Pentium M stal postupem času stěžejní produkt i pro nejožehavější segment trhu - korporátní sféru.

Krátké zprávy

Diskuse