Sony VAIO UX - mrňous je venku

17. 5. 2006 02:22    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Michal Hausner

Přejete si mít svoje PC na cestách vždy u sebe? Nechcete se omezovat rozměry, hmotností a hlavně funkčností? Tak právě pro vás společnost Sony uvádí na trh VAIO UX Micro PC.

Sony VAIO UX - mrňous je venku

Je až neuvěřitelné co se u Sony podařilo do takového mrňouse vměstnat. Váží totiž jen něco málo přes 500 gramů. Se svými kapesními rozměry pak nabízí širokoúhlý 4,5“ SVGA displej s XBRITE technologií. V lehkém těle tiká procesor Intel Core Solo Ultra Low Voltage.

Další výbava je doslova vyčerpávající. Jak již bylo zmíněno ve včerejším článku zde, nechybí vysouvací klávesnice, kamery jsou v přístroji nakonec dvě. Jedna zepředu, pro VoIP komunikaci, druhá zespodu přístroje pro pořizování fotografií. Bezdrátovou komunikaci zajišťuje Sony SmartWi technologie, která zahrnuje WLAN, WWAN a Bluetooth. U Sony samozřejmě nezapomněli na bezpečnost, a tak kromě snímače otisků prstů zde nechybí i G-Sensor. Ten ochrání uložená data na disku v případě pádu.

Komu by ani tohle nestačilo, stačí připojit port replikátor. Máte pak k dispozici 3 x USB 2.0, LAN, výstup na externí monitor VGA, AV výstupy a dokonce IEEE-1394. Připojíte tedy doslova vše.

Nakonec ani nepřekvapí, že se Sony VAIO UX dodává s Windows XP Professional. Za tento Hi-end si však Sony nechá pořádně zaplatit a to něco kolem 1800\$.

Zdroj: news.sel.sony.com

Krátké zprávy

Diskuse