Unikátní laptop - desktop od Dellu

1. 6. 2006 00:41    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vladimír Dutka

Firma Dell přišla s něčím, co tu opravdu ještě nebylo. Model XPS M2010 dává totiž spojení "Desktop Replacement (DTR) notebook" zcela nový rozměr. Konkrétně je to rozměr o něco větší, než má 20,1'' širokoúhlý monitor. Právě ten totiž najdeme v tomto vskutku originálním kousku.

Unikátní laptop - desktop od Dellu

Jde o počítač někde na pomezí desktopu a laptopu. Dá se sice složit do kompaktnějších rozměrů a tvarem pak připomíná elegantní kufřík (viz. foto), ale na druhou stranu má hmotnost 9kg a odnímatelnou bezdrátovou klávesnici (také ještě pamatujete na dobu prvních přenosných počítačů typu Portable?). Svou výbavou jasně ukazuje, pro co je předurčen a že při jeho navrhování nebyly dělány kompromisy. Posuďte sami:

V jeho nitru bije Core Duo (u nejlepšího modelu je to T2600 - 2,16GHz u levnějších potom T2500 nebo T2400) vybaven je až 4GB Dual Channel DDR2 SDRAM a na ukládání dat jsou k dispozici hned dva HDD o celkové kapacitě 120GB (maximum 240GB). O nevídanou podívanou se postará 20,1'' LCD (WSXGA+ 1680 x 1050, glare) spolu s ATI X1800 - 256MB. Audio reprodukci, kterou nenajdete v žádném jiném notebooku má na svědomí hned osm reproduktorů a subwoofer, navíc nabízí analogové výstupy pro audio systémy formátu 7.1/5.1 Dolby Surround Sound. Další výbava je až na čtečku karet 13-in-2 v podstatě standardní – jedná se o Firewire, 4xUSB, ExpressCard, Digital Video Interface (DVI) a S-Video. Snad jen Component Video je z těch méně vídaných rozhraní u notebooků. Standardně je dodáván s operačním systémem Windows Media Center Edition 2005.

Celkově je nový Dell pořádným kusem hardwaru, jež je (alespoň papírově) dokonalým multimediálním počítačem, na kterém si zahrajete veškeré zatím myslitelné hry a filmy na obrovském displeji budou lahůdkou. Kromě hmotnosti se vysoko dostala i cena tohoto unikátu. Ta totiž začíná na 3 500USD (zhruba 77 560Kč). V porovnání s jinými obry, určenými pro všechno kromě kancelářských aplikací však jde o docela zajímavou částku.

Zdroj: LaptopLogic.com

Krátké zprávy

Diskuse