Notebook s citlivými daty vrácen

3. 7. 2006 04:44    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vladimír Dutka

Třiadvacátého května CNN informovala, že se při vloupání ztratil notebook, na jehož pevném disku byli informace o více než 26 milionech amerických válečných veteránů. K vloupání přitom došlo v domě počítačového analytika Jima Nicholsona z Veterans Affairs Secretary. Ten si vzal počítač domů aby mohl s daty pracovat na projektu který zpracovával a tím porušil stanovy o bezpečnosti.

Notebook s citlivými daty vrácen

FBI spolu s Department of Veterans Affairs shodně tvrdily, že data nejsou nijak zásadního charakteru, šlo "pouze" o data narození, jejich čísla Social Security a stupeň rozsahu případného válečného zranění. Navíc v druhé polovině června oznámily, že počet veteránu, o které se jednalo byl značně nižsí (asi 17,5 milionu), protože původní odhad nebral v potaz úmrtí a duplicitu některých záznamů. Přesto se ale mluvilo o největším úniku dat v historii (CNN).

Teď ale server DailyTech oznámil, že notebook byl navrácen ženou, jejíž identita z pochopitelných důvodů zůstává nezveřejněna. Proč k tomu došlo až měsíc po tom, co byla vypsána odměna 50 000 dolarů se samozřejmě stává dalším předmětem mnoha spekulací.

Krátké zprávy

Diskuse