Dell pokračuje ve vyšetřování exploze

15. 7. 2006 03:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

Pamatujete si ještě na strach nahánějící <a href="http://notebook.cz/__/,clanky,kratke-zpravy,2006,060621-dell,index.html">fotky Dell notebooku v plamenech</a>? Jak jsme Vás již <a href="http://notebook.cz/__/,clanky,kratke-zpravy,2006,060624-Dell,index.html">informovali</a>, Dell nejdříve začal sám vyšetřovat proč vlastně k tomuto incidentu došlo. Nyní však podle svého oficiálního blogu společnost přizvala k vyšetřování také Zákaznickou komisi pro bezpečnost produktů.

Dell pokračuje ve vyšetřování exploze

Lionel Menchaca, manažer pro divizi digitálních médii řekl, že Dell bere celou situaci velmi vážně a podle dosavadních zjištění za výbuch může chyba baterie. V zápětí však dodal, že podobné lithium-iontové baterie, jako byla použita ve zmíněném notebooku, obsahují miliony notebooků, mp3 přehrávačů, mobilů a jiných přenosných zařízení.

Vybuchující baterie, hořící notebooky a jiné s ohněm spojené počítačové problémy začínají být v poslední době čím dál rozšířenější. Například i o noteboocích MacBook Pro se již začaly šířit správy o tom, že jejich MagSafe konektor se již v několika případech samovznítil.

Krátké zprávy

Diskuse