Mají MacBooky nebezpečné adaptéry?

15. 8. 2006 01:11    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

Zdá se, že problémy nových MacBooků nemají konce. Po problémech s přehřívaným, nekvalitou barvy tady máme další poměrně závažnou poruchu týkající se nabíjecího adaptéru. Na tu upozornil jeden uživatel na svém blogu. Ten při nabíjení svého MacBooku zpozoroval jiskry sršící z výstupu již zmíněného adaptéru. Po následném rychlém odpojení ze elektrické sítě a bližším ohledání adaptéru zjistil, že drát adaptéru vedoucí do konektoru pro připojení k notebooku byl téměř spálený.

Mají MacBooky nebezpečné adaptéry?

Po následném publikování svého příběhu a fotek ohořelého adaptéru na svém blogu se na internetu prý objevili stovky uživatelů popisující podobné problémy.

To už zmíněnému uživateli nedalo a začal pátrat po tom co je příčinou onoho problému. Podle jeho slov je jí designová chyba. Příčinou má být vyšší napájecí napětí MacBooku. Adaptér poskytuje 24,5V stejnosměrného proudu, což je dostatečné napětí pro vznik jisker. Tomu normálně zabraňuje izolace kabelu; pokud je však na začátku kabelu od zdroje k notebooku vnitřní izolace častým ohýbáním přelomená, tak se taková jiskra může vytvořit. Takže zatímco se zvenku může zdát všechno v pořádku, vnitřek kabelu může být obnažený a stát se tak příčinou k požáru.

zdroj: The Inquirer

Krátké zprávy

Diskuse