Memory leak Intel PROSet/Wireless konzole

23. 8. 2006 19:51    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vladimír Dutka

Na základě upozornění našeho pozorného čtenáře, kterému tímto děkujeme, chceme informovat, že memory leak není chybou samotného ovladače, nýbrž konzole PROSet/Wireless, což je software firmy Intel sloužící k spravování bezdrátových sítí. Samotný program se jmenuje S24EvMon.exe (viz. obrázek) a není nutný k funkci bezdrátové karty.

Memory leak Intel PROSet/Wireless konzole

Začátkem srpna jsme Vás informovali o bezpečnostním nedostatku WiFi driverů v sadě Centrino. Ten se sice podařilo Intelu odstranit pomocí nejnovějšího ovladače verze 10.5.1.57, ale objevil se nový problém v podobě zbytečného zabírání paměti systému, v angličtině tzv. "memory leak" konzole PROSet/Wireless. Ve zkratce to znamená, že program S24EvMon.exe nedokáže uvolňovat zabranou kapacitu paměti a pro všechny nové operace zabírá novou. Po nějaké době se toto číslo stává neúnosným a situace může vést až k nestabilitě OS.

Intel proto doporučuje používat buď samotné rozhraní OS, nebo programy, které pro tyto účely vyvíjí výrobci jednotlivých notebooků. Za chybné informace v původní zprávě se omlouváme.

Zdroj: DailyTech

Krátké zprávy

Diskuse