BlackBerry u O2

12. 9. 2006 18:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vladimír Dutka

Společnost Telefónica O2 Czech Republic a.s. představila nový produkt určený především firemní klientele. Ve světě celkem rozšířený standard BlackBerry (který mimochodem funguje už nějakou dobu u společnosti T-mobile) tak mohou nyní používat i zákazníci O2. Jde o systém pro vzdálený přístup a práci s firemními aplikacemi, pomocí přenosného zařízení. To uživateli dovolí jednak kdekoliv v dosahu signálu číst a psát maily (což samozřejmě není nic převratného), ale i pracovat s firemními aplikacemi jako SAP, nebo Oracle.

BlackBerry u O2

Technická stránka věci je relativně jednoduchá, firemní intranet se přes BES (BlackBerry Enterprise Server) připojí k síti poskytovatele GSM sítě, která zprostředkuje přenos dat k uživateli, který je vybaven odpovídajícím zařízením. Společnost O2 bude nabízet přístroj BlackBerry 8700 (nejpravděpodobněji verzi G), který má ve své nabídce již například společnost T-Mobile.

Cena měsíčního paušálu bude podobná jako u konkurence, tedy 499Kč bez DPH a 4MB "volných jednotek" při vnitrostátním používání O2 BlackBerry a 1 499Kč s 4MB (+ 4MB v cizině) bude měsíčně stát O2 BlackBerry Roaming. Aktivační poplatek za službu bude 495Kč bez DPH.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse