Již i IBM ThinkPad explodoval kvůli baterii!

19. 9. 2006 00:04    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jakub Pavlis

Stejně jako na teroristy si asi pomalu budeme muset zvykat i na vybuchující notebooky. Poslední případ pochází z letiště v Los Angeles, kde se v pátek 15.9. jen velmi krátkou dobu před nástupem dotčeného pasažéra do letadla <b>vznítil</b> dosud blíže nespecifikovaný notebook <b>IBM ThinkPad</b> (!) - ne tedy Dell či Apple. Notebooky IBM ThinkPad jsou přitom považovány za naprostou špičku co se týče kvality a požár baterie by se od nich očekával jako od jednich z posledních.

Scénář je navlas podobný ostatním incidentům stejného rázu - podle svědků události „vybuchoval jako ohňostroj“ po dobu asi patnácti sekund a další minutu trvalo, než byl uhašen práškovým hasicím přístrojem (proto bílé zabarvení fotografie). Exploze naštěstí proběhla pouze v letištním salonku, v případě výbuchu na palubě letícího letadla by následky mohly být katastrofální.

Majitel notebooku se navíc prý ujistil, že jeho model nebyl na „černé listině“ přístrojů určených k výměně baterie. Nad používáním notebooků na palubách letadel se tak stahují černé mraky a můžeme zřejmě očekávat další turbulence. Pozitivem snad bude další urychlení vývoje palivových článků.

Ohořelý notebook – bílá barva pochází od hasicího prášku, černá skvrna v pozadí je „kráter“ po explozi a požáru.

zdroj: forum notebook.cz

Krátké zprávy

Diskuse