Intel prědstavil platformu mobilního nemocničního asistenta

30. 9. 2006 01:28    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

Společnost Intel v rámci svého Intel Developer Forum představila mimo jiného také svoji vizi technologických inovací ve zdravotnictví, které umožní zvýšit kvalitu zdravotní péče a snížit provozní náklady. To dle Intelu výrazným způsobem zkvalitní životy lidí po celém světě.

Intel prědstavil platformu mobilního nemocničního asistenta

Jako příklad byla předvedena nová platforma mobilního nemocničního asistenta, která je navržena s ohledem na aktuální požadavky zdravotních sester a lékařů pracujících s pacienty.
Zařízení postavené na této platformě nabídnou celou řadu funkcí a technologií, kromě jiného povrch omyvatelný desinfekčními prostředky, technologii radiové identifikace RFID pro rychlou identifikaci uživatelů i pacientů a skener čárového kódu zajišťující bezchybné dávkování léků. Tato platforma rovněž obsahuje digitální fotoaparát pro lepší možnosti záznamu stavu pacienta a poznámek o jeho vývoji; Bluetooth k přenosu klíčových biologických údajů pacienta z ostatních přístrojů a bezdrátové připojení zajišťující přístup k elektronickým zdravotním záznamům.

Kromě lehké konstrukce s ergonomickými prvky, jako je integrovaná rukojeť a odolnost proti potřísnění a pádu, přináší mobilní platforma rovněž dlouhý provoz, daný možností výměny baterií nabíjených v základnové stanici.

Primárním výrobcem první generace produktů postavených na platformě mobilního nemocničního asistenta bude společnost Motion Computing, která je předním světovým dodavatelem tablet PC. Ta má v plánu uvést první systémy na trh v první polovině příštího roku.

Krátké zprávy

Diskuse