Sony kapituluje a mění baterie!

29. 9. 2006 19:19    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vladimír Dutka

Vedení firmy Sony se rozhodlo ušetřit nás čekání na další zprávy kde a komu shořel notebook. Vydalo totiž prohlášení, že v případě zájmu ze strany klientů, respektive výrobců, zdarma vymění veškeré baterie obsahující články, které jsou pravděpodobně postiženy stejnou výrobní vadou, která může vést ke zkratu.

Sony kapituluje a mění baterie!

Zhruba v polovině srpna přišla první zpráva od firmy Dell, že bude měnit baterie v počítačích, jež obsahovaly bateriové články vyrobené firmou Sony. Od té doby se přidal ještě Apple, Toshiba a nejnověji i IBM/Lenovo. Celkově se tak počet měněných baterií vyšplhal až přes 7 milionů. Náklady s tímto spojené budou zcela jistě dosahovat několika miliard korun, nemluvě o škodě, kterou utrpěla image firmy Sony.

Ta teď ve spolupráci s US Consumer Product Safety Commission projednává další postup a časový rozvrh výměn. Kromě již zmíněných výrobců laptopů totiž používají články Sony i společnosti Hawlett-Packard či Fujitsu-Siemens, které se zatím k podobnému kroku nevyjádřily.

Pokud nevíte, zda Vaše VAIO není náhodou ze série trpící možností problémů, firma Sony pro Vás připravila na svých stránkách jednoduchý formulář a po jeho vyplnění a po vyšetření, které modely jsou potenciálně nebezpečné, Vás bude oddělení podpory zákazníků informovat do jaké míry se Vás tento problém týká.

Podobně se zachovali i ostatní výrobci a zde jsou odkazy na informační stránky jednotlivých firem ohledně vadných baterií:

Toshiba a dále v levém sloupci "co je nového" je odkaz na "Důežité Upozornění: Baterie Toshiba"

IBM / LENOVO a dále vlevo "Lenovo News" najdete "Informace o výměně baterií"

DELL

Apple

Zdroj: Tisková zpráva Sony

Krátké zprávy

Diskuse