Internet Explorer 7.0 ještě v říjnu

10. 10. 2006 20:24    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jakub Pavlis

Podle vyjádření jednoho z manažerů vývoje IE 7.0, Scotta Graffa, bude nová verze nejrozšířenějšího internetového browseru vydána ještě během října. Jistě je už na čase, protože nárůst uživatelů konkurenčních prohlížečů, zejména Mozilla Firefoxu, byl markantní. Vzhledem k technologickému náskoku to však bylo pochopitelné. Teď však Microsoft chce odpovědět.

Internet Explorer 7.0 ještě v říjnu

Nejzásadnější mají být změny v zabezpečení, i když špatná pověst Exploreru pochází také z toho, že se na něj hackeři zaměřují nepoměrně více než na produkt Mozilly. Najdeme i další vylepšení jako tabbet browsing, anti-phisingovou technologii i podporu RSS. Naopak má být zachována nejsilnější stránka produktu, totiž kompatibilita s webovými stránkami.

Možnost získat IE 7.0 bude dokonce i přes automatické updaty Microsoftu, takže penetrace produktem krátce po jeho vkročení na trh může být veliká. Navíc Mozilla nechystá nový Firefox 2.0 dříve než listopadu, a ani toto datum není jisté, zatím stále probíhá betatestování. Microsoft by ji tedy rád předběhl.

zdroj: dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse