Toshiba otevře pobočku v ČR

17. 10. 2006 20:55    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Toshiba ještě donedávna byla na českém trhu zastoupena jen prostřednictvím distribučních sítí. To však již není pravda a jak bylo sděleno na dnešní tiskové konferenci, Toshiba se cítí být nejen technologickou jedničkou, ale ráda by se stala i jedničkou na trhu.

Toshiba otevře pobočku v ČR

Plány jsou to vskutku odvážné a nakolik jsou reálné ukáže čas. Pravdou je, že firma Toshiba v roce 1985 vyrobila první notebook (laptop) na světě a díky firmě CHG byla na počátku 90. let nejprodávanější značkou notebooků na českém trhu. To se ale rychle změnilo nástupem dalších značek, zostřováním konkurenčního boje a snižováním cen potažmo zvyšováním dostupnosti notebooků pro širší veřejnost. Většina významných hráčů na trhu totiž začala otevírat své pobočky přímo na území ČR a začala získávat lepší pozice.

Toshiba se k tomuto kroku odhodlala teprve nyní a svou první pobočku v Praze otevře v lednu 2007. Přímé obchodní aktivity v ČR jsou však již nastartovány a už v předvánočním období roku 2006 chce Toshiba razantněji podpořit prodeje svých notebooků.

Krátké zprávy

Diskuse