AMD uvádí program ''Better by Design''

10. 1. 2007 16:34    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Markéta Sadílková

Společnost AMD a mnohé další dnes oficiálně uvedli program <b>&#8222;Better by Design&#8220;</b> . Podle slov představitelů AMD se jedná o program umožňující výrobcům počítačů dodat zákazníkům konečná řešení pro Windows Vista.

V dnešním počítačovém světě je čím dál větší poptávka po dokonalejších počítačových řešeních. To platí zejména u notebooků. Zákazníci chtějí výkon, dokonalou grafiku a mobilitu. A to je to o co se program Better by Design bude snažit.

Kromě vedoucí společnosti toho programu,AMD, se ho budou účastnit i firmy jako ATI (tedy také AMD :-) nebo NVIDIA, Airgo, Atheros a Broadcom. Tento program bude určen OEM zákazníkům těchto společností, aby mohli dodávat počítače s vysokou užitnou hodnotou a zároveň založené na požadavcích koncových zákazníků.

Počítače, které budou mít architekturu založenou na programu „Better by Design“ budou certifikovány speciální nálepkou ukazující jaké komponenty od jakých firem jsou uvnitř. Podobně jako označení pro platformu Centrino, které označuje kombinaci CPU, čipsetu a Wi-Fi.

better by design logo

Program Better by Design je určen především pro koncové uživatele notebooků, kdy má zajistit certifikaci komponent spolupracujících dohromady. Nedotkne se zákazníků požadující samostatné výrobky, které se budou na trhu i nadále nabízet.

Program začíná v lednu 2007 a jako partneři se ho účastní firmy Acer, Dell, Gateway,HP, Lenovo, NEC a další.

Krátké zprávy

Diskuse