Stylové UMPC od HTC

28. 3. 2007 00:42    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

O tom, že společnost HTC vstoupila na trh s UMPC zařízeními jsme Vás již informovali v souvislosti s jejím prvním zařízením tohoto typu, <a target=_blank href="http://notebook.cz/__/,clanky,kratke-zpravy,2006,061227-HTC,index.html">Athena X7500</a>. Jednalo se o kombinaci UMPC, mobilního telefonu a velice zajímavé odnímatelné klávesnice.

Stylové UMPC od HTC

HTC to s UMPC myslí opravdu vážně a pokouší se zúročit své zkušenosti s vývojem smartphonů, o čem svědčí i jeho nové zařízení Shift. To opět přináší nový a na UMPC segment neotřelý design.

Shift bude fungovat ve dvou módech – při tzv. tablet módu je klávesnice skrytá pod 7“ dotekovým displejem s rozlišením 800x400, na který můžete pomocí stylusu psát jako na tablet pc.
V druhém tzv. laptop módu se displej vysune (viz. foto) a vy tak získáte přístup ke klávesnici pro pohodlnější psaní. Displej se dá v tomto módu naklonit až o 75stupňů.

Po technologické stránce u Shift najdeme: 1GB RAM, 30GB pevný disk, čtečku otisků prstů, 1.3 MP webkameru, podporu Wi-Fi 802.11b/g, Bluetooth 2.0 a taktéž HSDPA a EDGE. V oblasti rozšiřitelnosti nabídne zařízení jeden USB port, Secure Digital slot a také velice zajímavý VGA výstup. Informace o procesoru zatím oficiálně HTC nezveřejnilo – mluví se o 1.2GHz VIA procesoru. Operačním systémem bude Windows Vista ve své Business edici.

Cena ani dostupnost zařízení pro trh zatím není známá.

Krátké zprávy

Diskuse