Intel připravuje vlastní obdobu UMPC

17. 4. 2007 01:48    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

Společnost Intel se začíná v poslední době poměrně překvapivě vstupovat do různých odvětví mobilního trhu. Minule jsme tady měli její oznámení o přípravě začátku výroby flash modulů pod názvem Intel Turbo Memory a dnes je tady máme informace o UMPC pyšnícím se značkou Intel na obalu.

Intel připravuje vlastní obdobu UMPC

Zařízení, které by měl dnes Intel představit na svém Developer Foru v Beijingu, neponese označení UMPC nýbrž MID neboli Mobile Internet Device. Zařízení typu Mobile Internet Device, která se mimochodem až podezřele podobají UMPC, by měla být určena (na rozdíl od UMPC) především pro normální spotřebitele. Zajímavé je, že MIDy by měly disponovat distribucí linuxového operačního systému RedFlag MIDINUX.

Po stránce technických parametrů budou MID obsahovat displeje o velikostech 4.5“ až 6“ s rozlišením 800x480 až 1024x600. Bohužel tady zatím oficiální informace končí, avšak mluví se o tom, že by zařízení měla obsahovat dvoujárdrové procesory s kódovým označením Stealey, 256MB-512MB RAM, Intel i915 integrovanou grafickou kartu, WLAN, WWAN, GPS, Bluetooth a USB 2.0.

Krátké zprávy

Diskuse