Acer vyvíjí notebooky s BMW

7. 5. 2007 03:49    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

O tom, že notebook už nemusí nutně vypadat jen jako nevkusný hranatý pancéřový kufr v menším provedení, už dnes snad nepochybuje nikdo. Notebooky se stávají v poslední době součástí životů stále více lidí čeho jsou si vědomi také jejich výrobci, a tak se snaží vytvořit zařízení, se kterými by se mohli lidé zosobnit. Důkazem tohoto tvrzení jsou i dnešní informace pocházející od jednoho z největších světových prodejců notebooků – společnosti Acer. Ta dnes oznámila spolupráci s automobilkou BMW na vývoji designu pro své nové notebooky. Acer mluví až o 40 modelech, které budou založené především na platformě Santa Rosa, avšak své místo si v nich najdou i procesory AMD . Po multimediální stránce si budeme moci dopřát Dolby surround zvuku, HDMI výstupu, dotekových multimediálních kláves a u některých modelů také HD-DVD mechaniku a 17“ LCD.

Acer vyvíjí notebooky s BMW

Hlavní devízou těchto notebooků bude jejich design, který je na poměry Aceru jedním slovem bombastický. Tytam jsou levné vrzající plasty, teď přišel čas na pořádné šasi z magnesiové slitiny. Design pro nové Aspire a TravelMate notebooky se bude navíc poměrně lišit a tak zatímco u multimediálně zaměřeného Aspire, disponujícího Gemstone designem, najdeme opravdový klenot, u TravelMate s designem ProFile najdeme decentnější vzhled s různými vychytávkami jako dodávaný Xpress Bluetooth VoIP handset, který půjde pro přenášení uložit v bočním slotu notebooku.

Nejlepší zpráva je pak vyhlášení ředitele Aceru, podle kterého by se nový design neměl promítnout v koncové ceně. Uvedení nové tváře Aceru je naplánováno již na červen.

Krátké zprávy

Diskuse