Intel Classmate PC - studijní laptop pro rozvojové země

10. 5. 2007 03:59    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jakub Janeček

Společnost Intel opět propaguje svoji verzi levného počítače nazvaného Classmate PC, který má v rozvojových zemích sloužit jako prostředek pro seznámení dětí s moderní technikou. Jedná se o iniciativu v rámci programu Intel World Ahead Program a to i přesto, že iniciativa OLPC (One Laptop Per Child), která je tomuto velmi podobná, byla dříve Intelem kritizována. Nutno podotknout, že iniciativa Intelu je více zaměřena na studijní přínos, tedy na příslušný software a spolupráci s pedagogy.

Intel Classmate PC - studijní laptop pro rozvojové země

K dispozici budou dvě konfigurace lišící se použitou dotykovou obrazovkou. Dále bude notebook obsahovat nízkonapěťový procesor (samozřejmě) Intel, 1 až 2 RAM GB paměti (podle použitého OS – Linux nebo Windows), 7" obrazovku, SSD, LAN adaptér a bezdrátovou síťovou kartu. To vše v malém, ale přesto robustním šasi, které musí vydržet například prašné prostředí.

První Classmate PC právě putují do Brazílie a Mexika. Dále by měly být distribuovány do Indie, Číny, Pákistánu, Filipín, Libye a Vietnamu. Cena nebyla upřesněna.

Krátké zprávy

Diskuse