ATI TV Wonder – HDTV pro desktop i notebook

15. 7. 2007 01:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jakub Janeček

Společnost AMD představila dva nové multimediální produkty, které uživatelům desktopů a notebooků zpřístupní HDTV (televize s vysokým rozlišením) a DVR (Digital Video Recording). Jedná se o externí ATI TV Wonder 600 USB a interní ATI TV Wonder 650 PCIe.

ATI TV Wonder – HDTV pro desktop i notebook

ATI TV Wonder 600 USB je externí multimediální modul určený pro desktopy i notebooky, který se jednoduše připojuje přes běžně dostupné rozhraní USB. Nabízí příjem digitálního videa HDTV a nahrávání videa například z videokamery, dodává se s malým infračerveným ovladačem a adaptérem pro vstup videa. ATI TV Wonder 650 PCIe se připojuje k rozhraní PCI Express stolního PC a umožňuje příjem jak analogového, tak digitálního signálu a to jak šířeného vzduchem (technologie ClearQAM – nešifrovaný digitální signál), tak přes kabel. Navíc disponuje FM tunerem.

Oba produkty se dodávají se softwarem Catalyst Media Center, který umožňuje sledování videa, EPG (Electronic Programming Guide), authoring a přehrávání DVD a konverzi videoformátů. Oba produkty jsou kompatibilní s Media Center ve Windows Vista i Windows XP a v Severní Americe budou dostupné v září 2007.

Zdroj: AMD.com

Krátké zprávy

Diskuse