Lenovo T61p - s Quadro FX 570M a UWB

12. 7. 2007 02:22    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jakub Janeček

Lenovo představilo "Performance" variantu notebooku T61 – tedy T61p. Pyšní se novou certifikací Energy Star, novou OpenGL grafickou kartou a dále například technologií UWB.

Lenovo T61p - s Quadro FX 570M a UWB

ThinkPad T61p je nejvýkonnější notebook Lenovo, který má 15,4" WUXGA displej a jako tradičně je u něj kladen důraz na bezpečnost (šifrování celého pevného disku, snímač otisků prstů, vypínání portů, 32 B heslo). Jako grafickou kartu Lenovo zvolilo Quadro GX 570M, což je certifikovaná OpenGL profesionální grafická karta vycházející z GeForce 8600M (doposud byly u TXXp k nalezení pouze ATI Fire GL grafiky), a notebook splňuje specifikaci Energy Star 4.0. Zajímavou novinkou je technologie UWB (Ultra-WideBand), která nabízí bezdrátový přenos na krátké vzdálenosti rychlostí až 100 Mbit/s a slouží jako náhrada za USB nebo Bluetooth.

Model T61p dále disponuje technologií Ultra Connect II, která zvyšuje výkon WWAN a Wi-Fi 802.11n sítí, je postaven na platformě Centrino Pro a výdrž na baterie je zvýšena technologií Battery Stretch. Notebook je také chladnější díky novému systému chlazení Lenovo, dle údajů výrobce až o 10% a také o 3 decibely tišší.

Bohužel už odzvonilo IPS displejům, jak Lenovo dlouho dopředu avizovalo.

Cena ThinkPad T61p začíná na 1 814 dolarech (cca. 40 tisíc Kč).

Povšimnout si můžete také pozměněného loga v tradičním pravém spodním rohu pracovní plochy – namísto legendárního "IBM ThinkPad" je zde již "ThinkPad Lenovo".

Zdroj: LaptopLogic.com

Krátké zprávy

Diskuse