Lenovo ThinkPad T61p - výkonnější, tišší, pro Linux

17. 7. 2007 02:43    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Lenka Dobiášová

Společnost Lenovo představila svůj nejvýkonnější notebook - novou mobilní pracovní stanici s 15,4 palcovým širokoúhlým displejem ThinkPad T61p. Určen je pro náročné pracovníky a uživatele 3D grafických aplikací. Tento počítač je dle Lenova zároveň chladnější, tišší a využívá energii efektivněji než předchozí modely. Dále je vybaven systémem Top Cover Roll Cage zajišťujícím extrémní odolnost, několika vrstvami zabezpečení s kódováním celého obsahu pevného disku, má certifikaci pro systém Linux, ultra-širokopásmovou komunikaci a optimální výkon nejnovějších procesorů Intel.

Lenovo ThinkPad T61p - výkonnější, tišší, pro Linux

ThinkPad T61p je vybaven systémem Lenovo Ultra Connect II rozšiřujícím možnosti WWAN1 a WLAN 8.2011n2. Grafcká karta nVidia Quadro FX 57OM je vybavena GPU jednotkou certifikovanou pro Open GL.

Díky novému systému chlazení Lenovo jsou nové notebooky o tři decibely tišší než předchozí modely a i při vysoké zátěži až o 10 procent chladnější. Mezi bezpečnostní prvky patří možnost vypnutí portů, ochrana 32bytovým heslem, integrovaná čtečka otisků prstů a šifrování celého obsahu pevného disku.

Mobilní pracovní stanice je certifikována pro aplikace více než 20 nezávislých výrobců softwaru, pro operační systém SUSE Linux Enterprise Desktop 10, přičemž hardwarové problémy řeší přímo Lenovo Help Center. Notebook má rovněž certifikaci pro operační systémy Red Hat a Turbo Linux.

Ceny a dostupnost
Ceny mobilní pracovní stanice ThinkPad T61p začínají na 70 990 Kč bez DPH.
Nové notebooky budou k dispozici u obchodních partnerů v průběhu července.

Krátké zprávy

Diskuse