Montevina - následník Santa Rosa v roce 2008

31. 7. 2007 02:40    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jakub Janeček

Montevina je kódové označení pro mobilní platformu od Intelu, následníka platformy Santa Rosa, která je také spojena s novými 45nm procesory kódově zvanými Penryn.

Montevina - následník Santa Rosa v roce 2008

Podle určitých zdrojů má Intel v druhém kvartále roku 2008 záměr, aby 50% jeho produkce bylo zabráno platformou Montevina a s ní spojených produktů (např. procesorů). V prvním kvartále 2008 budou nejdříve dostupné procesory Penryn pro platformu Santa Rosa, které by v tu dobu měly zabrat 20% produkce. V druhém kvartále pak přijdou procesory Penryn pro platformu Montevina, měly by zabrat 15% produkce, zatímco procesory Penryn pro Santa Rosu by se měly dostat na úroveň 35%.

Čipsety pro platformu Montevina (Cantiga PM/GM) budou také představeny v druhém kvartále roku 2008 a předpokládá se až 20% podíl na celkové produkci Intelu. V souvislosti s tím se předpokládá až 10% pokles produkce jejich starších kolegů - PM965, GM965. Intel také představí další dva čipsety, Cantiga GS a Cantiga GL. Varianta GS je určena pro trh SFF (Small Form Factor) a varianta GL pro cenově orientované zákazníky.

Intel sám odmítl komentovat tyto informace s odvoláním na firemní politiku nekomentovat neohlášené produkty.

Zdroj: LaptopLogic.com

Krátké zprávy

Diskuse